woensdag 18 mei 2016

Erfpachtaanbieding boven water

Na lang aandringen is de passage uit de erfpachtaanbieding met daarin Villa Mazzelsteijn door de Dienst Zuidas verstrekt. Dat maakt een WOB-verzoek overbodig.

De erfpachtaanbieding betreft het deel van de H-kavel, zie onderstaand kaartje van het plangebied, dat grenst aan de LJG-Amsterdam, op de kaart omringt door water.

Uit deze erfpachtaanbieding: “Voor de ontwikkeling van kavel H1 en H2 geldt dat de ontwikkelaar 1.600 m2 gebruiksoppervlakte moet realiseren in het goedkope segment. Afgesproken is dat de ontwikkelaar aan Stichting "Villa Mazzelsteijn" een eerste recht van huur aanbiedt, met een gestanddoening periode van drie maanden.”

Ons commentaar, doorgegeven aan wethouder Ivens van wonen:

"Klinkt mooi zo op het oog, maar niets is gedefinieerd in deze erfpachtaanbieding. ‘Het goedkope segment’ bestaat helemaal niet in beleidstaal. We spreken over sociale huur of vrije sector, met tegenwoordig ook over ‘midsegment’ voor huren betaalbaar voor de middeninkomens. En dat woningen aangeboden aan 55-plussers ‘levensbestendig’ moeten zijn, staat ook nergens. De Dienst Zuidas heeft met deze tekst in de erfpachtaanbieding de ontwikkelaar de kans gegeven om dure woningen te realiseren en de toegankelijkheid voor senioren te beperken. Deze huurwoningen van RIV// waren voor langere termijn bestemd voor de Joodse ouderen. Tot onze teleurstelling heeft de Dienst Zuidas ondanks drie jaar vol beloftes ontwikkelaar COD de kans gegeven deze doelgroep te negeren."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten