maandag 14 juli 2014

COD gaat ontwikkeling doen

De Amsterdamse projectontwikkelaar COD, Cradle of Development, heeft de ontwikkeling overgenomen van AM. COD is een jong bedrijf dat vooral bestaande gebouwen herontwikkelt. Maar ze doen ook nieuwbouw, zoals het Motel One, een budget design hotel, dat nu wordt gebouwd op de Kop Zuidas, dichtbij de lokatie die is gereserveerd voor Villa Mazzelsteijn.

De Werkgroep Mazzelsteijn heeft kennisgemaakt met Ir. Wiechert Schenk van COD die verantwoordelijk is voor de woningbouw op de kavels H1 en H2, gelegen tegenover de synagoge van de Amsterdamse LJG.
COD gaat op zoek naar de belegger voor de huurwoningen van VM (Villa Mazzelsteijn). Daarbij moeten tegengestelde belangen bij elkaar worden gebracht: een hoog rendement voor de belegger en huren die zijn op te brengen voor de kandidaat-huurders. Zoals bekend is bouw in de sociale huursector in Amsterdam stopgezet, op een paar achterstandswijken na. De huren van nieuwbouw zullen vrije sector worden, met de aantekening dat we hebben afgesproken dat het mid-segment vrije sector wordt, dat willen zeggen met huren tot maximaal 900 euro. 

De Werkgroep Mazzelsteijn zet zich in voor een breed programma van huur- en koopwoningen, zodat zoveel mogelijk kandidaathuurders en -kopers aan hun trekken kunnen komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten