zaterdag 7 maart 2020

Doelgroepen eindelijk beleid

Lang was het denken in doelgroepen in de volkshuisvesting beperkt tot inkomensgroepen. Nu durft men het aan om verder te kijken dan iemands portemonnee en wordt erkend dat levensstijl, culturele achtergrond of een gedeelde passie belangrijk kan zijn. Met name in de ouderenhuisvesting is het logisch dat mensen oud willen worden met gelijkgestemden om hen heen.



We merkten een kentering in het denken tijdens een netwerkbijeenkomst in Pakhuis de Zwijger, 27 februari jongstleden.
De projectmanager van VM was op deze bijeenkomst samen met een bestuurslid van de Vereniging voor Ouderenhuisvesting Nieuwmarkt/Groot Waterloo. Samen met deze vereniging wil VM een aantal woningen kunnen toewijzen op het Uilenburgerterrein direct naast de Uilenburgersjoel.
Buurtbewoners die graag in hun vertrouwde straat willen blijven bij het ouder worden, dat begrijpen we. Net zoals zij begrijpen dat deze lokatie voor joodse ouderen uiterst relevant is zo direct naast de sjoel en met het Joods Cultureel Kwartier op rollatorafstand (zoals we een actieradius van ongeveer 500 meter noemen).

Op de netwerkbijeenkomst sprak Siep de Haan, bestuurslid van het Ramses Shaffyhuis over de grote belangstelling onder oudere kunstenaars om gezamenlijk met een aantal jonge, net afgestuurde kunstenaars, een prachthuis te runnen. De Haan pleitte, net als de directies van Stadgenoot en Habion, ervoor dat gelijkgestemde mensen elkaar opzoeken bij het zoeken naar nieuwe woonvormen. Beide corporaties faciliteren bestaande groepen. VM gaf aan graag met hen het project op Uilenburg te willen lostrekken uit de ambtelijke stagnatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten