maandag 11 februari 2013

INFO-middag 25 februari 2013

Architect Carin ter Beek zal op maandag 25 februari 2013 een toelichting geven over het bouwproject op de Zuidelijke Wandelweg. 

Een deel van deze nieuwbouw kan worden bestemd voor het project 'Villa Mazzelsteijn' dat staat voor prettig en levensbestendig wonen voor joodse senioren.


De architect zal ingaan op:


- de exacte bouwlokatie

- het gebouw en de gemeenschappelijke voorzieningen
- de opdrachtgevers
- de mogelijkheden tot koop (en eventueel huur)
- planning en oplevering

De middag zal plaatsvinden in het gebouw van de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam aan de Zuidelijke Wandelweg 41. Het nieuwe gebouw is gesitueerd naast deze synagoge en zal bestaan uit 28 woningen met een optie voor nog eens 20 woningen. Een deel van deze woningen is reeds verkocht via een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).


De rest van de woningen zal, indien er voldoende belangstelling is, via de Stichting Mazzelsteijn worden bestemd voor een CPO van senioren met een joodse achtergrond.


Er komen een aantal collectieve voorzieningen in het gebouw zoals een concierge, een parkeergarage, een koffiecorner, een logeerkamer en een ruim dakterras.


Initiatiefnemer van deze middag is de Adviesgroep 2G.info-middag maandag 25 februari 
start 16 uur met uitloop tot 19 uur 
Zuidelijke Wandelweg 41

aanmelden Wanya F. Kruyer van de Stichting Mazzelsteijn i/o

Architect Carin ter Beek

Als architect ben ik nieuwsgierig naar het gebouw zelf, hoe je het ziet, hoe je het ervaart, hoe je het maakt. Mijn ontwerpen hebben een modern karakter. In elke opgave zoek ik naar een passende oplossing voor de plek, de opdrachtgever en voor mijzelf. Creëren van kwaliteit en identiteit.
Schetsontwerp door Carin ter Beek & Roel Lichtenberg
CURRICULUM VITAE
Opleiding 
Bouwkunde, Technische Universiteit Delft
Datum diploma 12-03-2004
Specialisatie/discipline Architectuur
Registratienummer architectenregister 1.050415.004
Tot 2008 werkzaam bij Faro architecten
Gastdocentschap & lezingen Faculteit Bouwkunde TU Delft, vakgroep Interior
Prijzen
- 2e prijs Ontwerpprijsvraag Drijvende woningen in ’s Hertogenbosch, BAi;
- 1e prijs 16 vrijstaande woningen, Kampen;
- Architectuurprijs Nijmegen 2010 – publieksprijs.
Diversen 
Topsport carrière (roeien), 2x WK brons, 1x Olympisch zilver

Carin ter Beek: 
Als architectenteam ondersteunen we de bouwgroep in het proces van ontwerpen tot opleveren. Het thema duurzaamheid is hierbij vanzelfsprekend en leidend, maar dat geldt ook voor luxe en comfort. Om verschillende doelgroepen te bedienen zien we een woongebouw voor ons met een programma mix van riante stadswoningen, appartementen, luxe penthouses en collectieve voorzieningen, zoals een parkeergarage, een coffeecorner en een conciërge. Zonder winstoogmerk worden deze woningen met elkaar gerealiseerd. Duurzaamheid gaat in onze optiek niet alleen over energie en herbruikbare grondstoffen, maar ook over architectuur, comfort en levensstijl. Een werkelijk duurzame woning is toekomstbestendig en is daarmee een waardevaste investering.

Roel Lichtenberg: 
Door samenwerking wordt meer mogelijk gemaakt, namelijk het creëren van ruimte en leefkwaliteit voor het individu en het collectief. Door in een vroeg stadium samen te werken en te luisteren kunnen wij woonwensen vertalen naar een plan. Wat de toekomstige bewoner bindt is het gezamenlijk verwezenlijken van zijn eigen woonwensen. Deze ambitie wordt vanuit het collectief gedragen waardoor het maatpak passend gemaakt kan worden voor alle bewoners.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten