woensdag 10 maart 2021

Uilenburg, er zit beweging in

Onlangs sprak Villa Mazzelsteijn met de Gemeente Amsterdam over de voortgang van het terrein naast de Uilenburgersjoel.

Het belangrijkste nieuws is dat Stadgenoot inmiddels onderzoekt of er voldaan kan worden aan de eisen die de Gemeente stelt voor ontwikkeling van het terrein tot ouderenhuisvesting.

Stadgenoot is een van de grootste woningcorporatie in Amsterdam. Zij verhuren dertigduizend sociale huurwoningen. Stadgenoot ontstond in 2008 uit een fusie tussen de Algemene Woningbouw Vereniging (AWV, opgericht in 1910) en Het Oosten (uit 1911).

Wij hebben aangegeven verheugd te zijn met deze ontwikkeling en spraken de hoop uit dat Stadgenoot, als zij de ontwikkelaar worden, in zee gaat met een beheercoƶperatie van bewoners. Dan zijn wij een van de kandidaten om deze taak op ons te nemen, al dan niet met partners zoals een vereniging voor ouderenhuisvesting in deze voormalige joodse buurt. 

Daarnaast legden we ons plan voor om van het Onderwijzershuisje een speciale bestemming te geven die recht doet aan het joodse karakter van het huisje en het terrein. Het uitgewerkte plan wordt aan Stadgenoot overlegd zodra duidelijkheid is of de koop aan Stadgenoot doorgaat.

Liander

Het andere nieuws is dat Liander het grote transformatorhuis op de rand van het terrein gaat vernieuwen. Liander gaat de de trafo in het huisje vervangen voor een kleiner en stiller exemplaar. Dat is goed nieuws, omdat het stiller wordt en omdat er ruimte vrijkomt op het terrein voor een andere bestemming. 

Nadeel is, dat er weer vertraging is in de ontwikkeling omdat Liander minstens een jaar bezig zal zijn. 

Maar er zit weer beweging in het geheel en de verantwoordleijke ambtenaar toonde zich zeer welwillend ten opzichte van de voorstellen van Villa Mazzelsteijn. 

We blijven in gesprek met de Gemeente en de kandidaat-ontwikkelaar en houden onze lezers en donateurs op de hoogte.

links de Uilenburgersjoel, rechts het oude transformatorhuis van Liander dat wordt vervangen voor een kleiner exemplaar

Ondersteun ons werk, wordt nu donateur van Villa Mazzelsteijn en wees als eerste op hoogte van de ontwikkelingen.

vanaf 40 euro per jaar heeft elke donateur echt op en persoonlijk wooncoachgesprek

Stichting Villa Mazzelsteijn NL76 INGB 0006 999239

 

 

 


 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten